📎 آب را گل نکنیم 

فرهنگ جنوب

 💢مشک آب💢 ✔️ یکی از وسائل نگهدارنده و خنک کننده آب شیرین در گذشته های دور در منطقه جنوبی فارس، مشک بوده است که در کوچ دامداران/نخیل داران و زمین های زراعی و همچنین توسط ساربانان بسیار مورد استفاده قرار می گرفته است .💧🌨🌪⛆🌧 ✏مشک را از پوست بز و گوسفند و با دقت وحوصله زیاد و طی مراحل خاصی آماده می نمودند . ابتدا پوست را در آب و خاکستر قرار می دادند تا موهایش از بین برود و سپس جهت استحکام و رنگ پذیری در محلولی از آب و پوست انار قرار می دادند و پس از آماده شدن آن را به دست مشک دوز میدانند که قسمت انتهایی پوست را بدوزد و محل دست های حیوان را به دسته مشک تبدیل نماید و رشته ای به عنوان بند مشک به آن اضافه کند.⛭ محل نگهداری مشک تحت عنوان مشکلدون شناخته می شده است. پس از طی نمودن مراحل مختلع و آماده شن مشک و زمانی که آب مصرفی در آن می کردند. هنگامی که پوست مشک در مجاورت هوا قرار می گرفت موجب خنک شدن آب داخل آن می گردید